Yleisurheilulisenssien ostaminen

Lisenssin maksuohje  

Yleisurheilun lisenssikausi on 1.10.2018-30.09.2019.

Seuran jäsenmaksu
Seuran jäsenmaksu tulee olla maksettu, minkä jälkeen urheilijat voivat ostaa yleisurheilulisenssin. Seuran yhteyshenkilö näkee Yleisurheilurekisteri/seuran jäsen- ja lisenssirekisteristä onko jäsenmaksu suoritettu.
Maksutapahtumassa jokaisen urheilijan pitää maksaessaan käyttää henkilökohtaista viitenumeroa. Se saadaan verkkomaksupalvelusta. Mikäli laskun oikeaa summaa tai viitenumerosarjaa ei käytetä, eivät urheilijan tiedot siirry maksettujen listalle.(vanhoja viitenumeroita ei saa käyttää)

Yleiskuvaus maksamisesta verkkomaksupalvelussa
Lisenssin verkkomaksupalvelussa on mahdollisuus syöttää urheilijan henkilötiedot ja seuran nimi (henkilötunnus ei ole pakollinen). Alaikäisen kohdalla hänen huoltajansa nimi ja sähköpostiosoite on pakollinen. Lisäksi henkilölle luodaan lisenssi tälle kaudelle. Monitorin ruudulla näkyy toimintaohjeet.
Tämän jälkeen henkilö voi tilata laskun sähköpostiosoitteiseensa tai maksaa lasku Paytrail verkkomaksustandardia hyödyntäen. Tämä vaatii laskun maksajalta pankkitunnukset. Jos em. toimenpiteet eivät ole mahdollisia, niin laskun pankkitili- ja viitenumeroa käyttäen.

Lisenssitiedot
Lisenssitiedot tulevat yleisurheilurekisteriin, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi -palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus),
Tilastopajaan sekä tarvittaessa lisenssivakuutuksen voimassaolon tarkistamiseksi vakuutusyhtiölle. Liitteenä yleisurheilurekisterin tietosuojaseloste

Henkilöiden tiedot  ja  SULOmapalvelu

Kunkin henkilön oma seura on velvoitettu päivittämään jäsenensä tiedot; nimi, syntymäaika, yhteystiedot sekä sähköpostiosoite. Yleisurheilulisenssin haltia voi itse päivittää omat tiedot, mikäli seura on antanut siihen suostumuksen yleisurheilurekisterissä. Seuran kannattaa tarkistaa henkilökorttien tiedot ja poistaa kaikki tarpeeton tieto niistä ennen suostumuksen antamista.

Ainoastaan seurasiirrot tapahtuvat SUL:n toimesta.

OSTA LISENSSI JA SPORTTITURVA TÄSTÄ
 

Maksun jälkeen nimi tulee maksettujen listalle. Nimen tulo listalle Paytrail maksun jälkeen pienellä viiveellä ja paperilaskulla maksettaessa noin kahden pankkipäivän jälkeen maksutapahtumasta.
Maksettujen listalle pääsy vaatii salasanat (linkki sivun vasemmassa reunassa). Ne on toimitettu seuroille.
Lisenssien voimassaolotietoja, antaa henkilön oma seura. Maksupalautuksissa on 10 euron käsittelykulut.
Mahdolliset tiedustelut ongelmatilanteissa os. lisenssit(at)sul.fi.
Skannaa kopio maksusta, lähetä se em. osoitteiseen ja kerro lyhyesti; seura, lisenssin haltian nimi ja tilanne.

Seurojen käyttöoikeudet ja nippulisenssin (useampi lisenssi) maksaminen

Seura voi maksaa ja kirjoittaa omat lisenssiurheilijat yleisurheilurekisteriin. Tällöin esim. seura voi maksaa yhden "könttäsumman" ja rekisteröidä summaan kuuluvat urheilijat. Seura tarvitsee käyttöoikeuden yleisurheilurekisteriin, jotta se pääsee käyttämään nippulisenssitoimintoa. Tunnuksia voi kysellä Suomen Urheiluliitosta. Käyttöohjeet voidaan ladata rekisteristä, kansiosta Järjestösäännöt/ohjeet. Mikäli seura hankkii urheilijoille lisenssit, kannattaa huoltajien suostumus yleisurheilulisenssin ostoon ottaa kun urheilijat ilmoittautuvat seuraavalle kaudelle ja urheilukouluhin.  Kun ostetaan yksittäinen lisenssi niin silloin ostaja antaa suostumukseen vaadittaviin tietoihin.Yleisurheilurekisteriin: https://www.yleisurheilurekisteri.fi/